Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

Ενδιαφέροντα & χρήσιμα αρχεία1. Το αρχείο Τύποι Συστημάτων Λέιζερ  περιέχει τους σπουδαιότερους τύπους Laser αερίων, στερεών και υγρών με τα χαρακτηριστικά τους, που αναφέρονται στη φασματική περιοχή εκπομπής, στο είδος λειτουργίας τους και στην τιμή της ισχύος εξόδου.

2. Το αρχείο Διατάξεις πρισμάτων αναφέρεται σε διαθλαστικά και ανακλαστικά πρίσματα, όπως π.χ. πρίσμα εκτροπής της δέσμης, διπλή διάταξη, πεντάπρισμα κ.ά.

3. Το αρχείο Τυπολόγιο μαθηματικών σχέσεων αναφέρεται σε μαθηματικούς τύπους. 

4. Το αρχείο Οπτικοί Κυματοδηγοί αναφέρεται σε μια μαθηματική περιγραφή διάδοσης ενός ΗΜ κύματος μέσα σε ηλεκτρικά μη αγώγιμες επιμήκεις ταινίες που αποτελούνται από μονωτικά υλικά, όπως είναι οι διαφανείς κρύσταλλοι (π.χ. LiNbO3) και οι ημιαγωγοί (π.χ. GaAs).

5. Η Μελέτη Στάσιμων Κυμάτων διαπραγματεύεται την υπέρθεση δύο ή περισσότερων κυματικών διαταραχών που διαδίδονται εντός του ίδιου μέσου. Η Αρχή της Επαλληλίας (δηλαδή η αλγεβρική πρόσθεση των πλατών τους) εφαρμόζεται σε πολλά είδη κυμάτων ακόμη και στα ηλεκτρομαγνητικά.

6. Τα ΗΜ διαδίδονται σε Κυματοδηγούς & Ομοαξονικά Καλώδια, που χρησιμοποιούνται ευρέως στην τεχνική των Μικροκυμάτων, στην Οπτική Κυματοδηγοί κυκλικής διατομής βρίσκουν εφαρμογές σε στρατιωτικούς τομείς, κυρίως στην κατασκευή των ραντάρ.

7. Η Σημασία του Πειράματος στη Φυσική. Μια ιστορική αναδρομή και η σχέση της Φυσικής με άλλες Επιστήμες.

8. Το αρχείο Μέθοδος των Ελάχιστων Τετραγώνων ειναι μια σημαντική υπολογιστική μέθοδος που χρησιμοποιείται σε πολλούς κλάδους των επιστημών. Θεωρητικοί και πειραματικοί φυσικοί, μηχανικοί, τεχνικοί, γιατροί και πλήθος άλλων επιστημόνων χρησιμοποιούν τις γραφικές παραστάσεις. Καθένα διάγραμμα είναι ένα μέσο παρουσίασης αριθμητικών δεδομένων με χρήση σημείων, γραμμών ή σχημάτων, όπου δίνεται η δυνατότητα να μελετήσουμε την εξέλιξη ενός φαινομένου με τρόπο απλό και ιδιαίτερα παραστατικό ή να υπολογίσουμε διάφορες μαθηματικές σταθερές μέσω γεωμετρικών στοιχείων.

9. Το αρχείο Έγχρωμες Φωτογραφίες παραπέμπει σε κείμενα του βιβλίου.

10. Αγκαζέ με τον Αινστάιν. Μια διαλογική-φιλοσοφική συζήτηση με τον διασημότερο φυσικό του 20ου αιώνα.

11. Περι των ΧιλιετιώνΜια αστρονομική-φιλοσοφική συζήτηση για το πότε αρχίζει μια νεα χιλιετία. Ένα επίκαιρο θέμα με τη μορφή 10 ερωτημάτων, που ήταν στο επίκεντρο όλων των συζητήσεων στα τέλη του 1999.

12. Στην ιστοσελίδα υπάρχουν ενδιαφέροντα επιστημονικά άρθρα. 

13. Τί δίδαξε ο Νεύτων στον Αίνστάιν;;; 

14. Χωρίς συνεργασία δεν υπάρχει πρόοδος. Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου